20.09.2024
Телеканал NTD

Голова Євроради Шарль Мішель зустрівся з президентом Зеленським у Києві

Голова Євроради Шарль Мішель зустрівся з президентом Зеленським у Києві

У середу, 20 квітня, президент Європейської ради Шарль Мішель відвідав Київ, щоб виразити солідарність з Україною..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У середу, 20 квітня, президент Європейської ради Шарль Мішель відвідав Київ, щоб виразити солідарність з Україною у боротьбі з російськими окупантами. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Упродовж двох годин вони обговорювали питання санкцій проти Росії, надання Україні зброї, а також вступу нашої країни до ЄС. Про це повідомив Володимир Зеленський на спільній прес-конференції.

[Володимир Зеленський, президент України]:
«Сьогодні ми обговорювали напрямок, у якому ЄС може нам ще більше допомогти, щоб зупинити цю варварську війну проти нашого мирного населення. По-перше, максимальне посилення санкційного тиску. Ми про це довго говорили з президентом. Нарешті, ми хочемо зробити все можливе, щоб позбавити Російську Федерацію всіх можливостей фінансувати цю ганебну війну».

Перед тим, як зустрітися із Зеленським, Шарль Мішель відвідав містечко Бородянку на Київщині, яке дуже постраждало від російського вторгнення. Побачені руйнування він назвав звірствами.

[Шарль Мішель, президент Євроради]:

«Немає слів, щоби пояснити те, що я відчуваю, не як президент Європейської ради, а як батько, як людина. Це звірства. Це воєнні злочини. За це треба покарати. І це станеться. Вони повинні заплатити за те, що зробили там, у Бородянці, та в багатьох інших містах України».

Нагадаємо, нещодавно Київ також відвідала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, голова зовнішньої політики Європейського Союзу Жозеп Боррель та президент Європейського парламенту Роберта Метсола.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голова Євроради Шарль Мішель зустрівся з президентом Зеленським у КиєвіВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНирки — у центрі нової кризи в НепаліГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: