19.11.2024
Телеканал NTD

Шанхай перетворився на місто-примару

Шанхай перетворився на місто-примару

Один із найбільших фінансових центрів Китаю — Шанхай — тепер більше схожий на місто-примару. Мільйони його..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Один із найбільших фінансових центрів Китаю — Шанхай — тепер більше схожий на місто-примару. Мільйони його жителів мусять сидіти вдома через найбільший у країні карантин. Поліція попереджає, що всіх, хто порушить правила локдауну, покарають.

У місті мешкає коло 25 мільйонів осіб. І щодня тут реєструють тисячі нових хворих на COVID-19. Тепер центральна влада вимагає від Шанхая швидко стримати хвилю.

Загальна політика щодо коронавірусу в країні звучить як «нуль терпимості». Тому мільйони людей опинилися під замком удома без можливості купити ні продукти, ні предмети першої потреби.

Водночас у місті зросли ціни на їжу. І навіть якщо вдасться замовити доставлення, що зараз зробити вкрай важко, не всі мають гроші, щоб його оплатити.

Машини на дороги теж виїжджати не можуть. Виняток зробили лише для тих, хто бере участь у профілактиці епідемій чи перевозить людей, яким треба невідкладна медична допомога.

Цей локдаун уже позначився на світовій економіці. Він також боляче вдарить по ВВП самого Китаю.

Аналітики кажуть, що він не лише завдає шкоди туризму й готельному бізнесові, а й впливає на ланцюжки постачань. Особливо якщо врахувати, що Шанхай — один із найбільших у світі морських портів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанхай перетворився на місто-примаруНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьГонконг посилив закон про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: