25.03.2024
Телеканал NTD

Повінь у Південно-Африканській Республіці: людям допоможуть військовики

Повінь у Південно-Африканській Республіці: людям допоможуть військовики

Постраждалим внаслідок великих повеней та зсувів у ПАР допоможуть військовики. Влада розпорядилася залучити 10 тисяч солдатів...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Постраждалим внаслідок великих повеней та зсувів у ПАР допоможуть військовики. Влада розпорядилася залучити 10 тисяч солдатів. Це сталося через тиждень після початку злив.

До завдань армійців входитиме прибирання постраждалих територій та доставляння гумдопомоги.

Загиблими поки вважають 443 особи. Ще шістдесятьох трьох місцевих жителів шукають.

Це передмістя Умбумбулу, що за 45 кілометрів від Дурбана. Тут шукають жінку. Імовірно, вона поверталася із сином з роботи, й обох відніс раптовий потік. Шукати їх поліції допомагають місцеві жителі. Поки вдалося знайти лише її одяг.

[Мбукені Кхвела, місцевий пастух]:
«Ми шукаємо нашу сусідку. Її змило потоком. Ми в цьому впевнені, бо тіло її сина вже знайшли».

[Тхандазіле Мкхізе, родичка зниклої]:
«Справи погані. Син у морзі, і ми не знаємо, що робити з його останками, бо не знайшли його матері».

Унаслідок цих повеней тисячі людей утратили свій дім. У деяких районах немає світла та води. Стихійне лихо позначилося й на роботі порту Дурбан — одного з найжвавіших в Африці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повінь у Південно-Африканській Республіці: людям допоможуть військовикиСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЗнов маски: у Мілані нічим дихати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: