20.11.2024
Телеканал NTD

У кабульській школі прогриміли вибухи

У кабульській школі прогриміли вибухи

У Кабулі прогриміло три вибухи. Це сталося в школі та розташованому поруч освітньому центрі на заході..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Кабулі прогриміло три вибухи. Це сталося в школі та розташованому поруч освітньому центрі на заході столиці Афганістану.

[місцевий житель]:
«Ми живемо біля школи. Після першого вибуху я піднявся на дах свого будинку, щоби подивитися, що там відбувається. Там юрбилися люди. Я стояв на даху й кликав дітей додому. Раптом пролунав другий вибух. Мене поранило».

За даними афганської влади, загинуло принаймні шестеро людей, а серед поранених є діти. У ЮНІСЕФ кажуть, що життя втратило щонайменше дев’ятеро дітей та ще коло п’ятдесяти поранено. За їхніми даними, вибухи пролунали, коли учні виходили з класу.

[місцевий житель]:
«Я був на роботі. Мені зателефонувала моя сім’я. Вони плакали й сказали, що коло нашого дому вибухнула бомба. Я поспішив додому й побачив біля будинку натовп. Люди несли постраждалих та загиблих».

Відповідальність за вибух поки ніхто не взяв. Угруповання «Талібан», яке захопило владу в Афганістані в серпні, заявляє, що дбає про безпеку в країні.

У районі, де прогриміли вибухи, живе громада шиїтів хазарейців. Мусульмани-суніти, зокрема й угруповання «Ісламська держава», уважають їх своїми ворогами.
Коротке посилання на цю сторінку:

У кабульській школі прогриміли вибухиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: