24.01.2024
Телеканал NTD

Жителі Шанхая протестують проти карантинних центрів у житлових будинках

Жителі Шанхая протестують проти карантинних центрів у житлових будинках

Люди волають на вулицях Шанхая. Так місцеві жителі протестують проти планів організувати протиковідні ізоляційні центри в..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Люди волають на вулицях Шанхая. Так місцеві жителі протестують проти планів організувати протиковідні ізоляційні центри в житлових будинках.

На цих аматорських кадрах видно, що місцеві жителі б’ються та лаються з поліціянтами, які в захисних костюмах.

Власники комплексу кажуть, що влада перетворила п’ять порожніх будівель на ізолятори. І хоче переробити ще дев’ять.

Також десятки людей, які винаймали квартири, переселили. Багатьох примусово.

[місцева жителька]:
«Ви хочете помістити заражених пацієнтів, дуже заразних, за двадцять метрів від житлових районів. А що нам, простим мешканцям, робити?»

Порожні вулиці та закриті магазини. Шанхай став центром нової хвилі епідемії в Китаї — найбільшої, відколи виявили коронавірус. Так, із березня тут зафіксували понад 300 тисяч випадків зараження. Водночас влада ввела загальноміський локдаун — найбільший у країні.

Щодо коронавірусу влада застосовує політику «нуль терпимості». Але в простих людей вже вривається терпець. Їм бракує їжі, немає де заробити. Також усі, у кого виявили COVID, мусять перебувати на карантині в спеціальних місцях, а їхнім сусідам треба сидіти вдома щонайменше 14 днів.

Водночас в інтернеті скаржаться, що умови утримання в таких центрах дуже погані. Приміром, на цих кадрах видно, як люди юрмляться в приміщенні, схожому на офісне. Той, хто надав ці кадри, каже, що там перебувало щонайменше 200 осіб, серед яких і маленькі діти. Душових там немає, а туалетів лише чотири.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Шанхая протестують проти карантинних центрів у житлових будинкахВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківГонконг посилив закон про нацбезпекуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: