25.06.2024
Телеканал NTD

Президенти країн Балтії та Польщі відвідали Україну

Президенти країн Балтії та Польщі відвідали Україну

Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії в середу відвідали Київ, де провели переговори з президентом України..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії в середу відвідали Київ, де провели переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

На зустрічі лідери країн обговорили питання допомоги цивільному населенню та військовикам в Україні, а ще необхідність запровадження масштабних санкцій, які допоможуть зупинити війну. Також було порушено тему розслідування воєнних злочинів, які вчинили російські армійці на окупованих територіях і які заперечує Москва.

Під час візиту європейські політики в супроводі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відвідали містечко Бородянку на Київщині, яке дуже постраждало від російського вторгнення.

На власні очі побачивши страшні руйнування, розстріляні та спалені автівки, на яких здебільшого був напис «Діти», президент Литви Гітанас Науседа осудив дії російських військ.

[Гітанас Науседа, президент Литви]:
«Я не можу порівняти їх навіть із нацистами. Я думаю, що вони гірші за нацистів. <> Світ має зрозуміти: немає часу на роздуми, немає часу на дипломатичні повороти. Ми повинні негайно вжити заходів, щоб зупинити агресора».

Росіяни захопили Бородянку в перші дні війни. Ворог рівняв її із землею, завдаючи ударів із різноманітного озброєння. 1 квітня її визволили від загарбників.

Після зачистки території від окупантів стало видно масштаби звірств, які ті чинили щодо мирних жителів. Стосовно дітей, жінок, людей похилого віку, чоловіків — усіх без винятку. Близько 200 містян зникло безвісти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президенти країн Балтії та Польщі відвідали УкраїнуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніНа Кубі закінчується паливо?Смертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: