20.08.2024
Телеканал NTD

У Південно-Африканській Республіці внаслідок повені загинуло щонайменше 260 осіб

У Південно-Африканській Республіці внаслідок повені загинуло щонайменше 260 осіб

До 260 зросла кількість загиблих через руйнівні повені та зсуви в ПАР. Зливи почалися тиждень тому...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

До 260 зросла кількість загиблих через руйнівні повені та зсуви в ПАР. Зливи почалися тиждень тому. За три дні у провінції Квазулу-Натал випала п’ятимісячна норма опадів.

До зони лиха дістатися важко: стихія пошкодила дороги та мости. Пошкоджено або зруйновано й тисячі будинків. Затоплено греблю електростанції, постраждали лінії електропередачі, вежі стільникового зв’язку. Також закрився порт Дурбан.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса відвідав постраждалих людей. Він обіцяє оцінити збитки та надати допомогу.

Багато хто втратив житло. На дім цього чоловіка зійшов зсув, через що впав дах. Разом із дитиною він опинився під завалами.

[житель провінції Квазулу-Натал]:
«Сусіди розбирали завали дві години. Я вижив, але дитина, на жаль, ні».

[жителька провінції Квазулу-Натал]:
«Усюди був хаос. Ми тепер не маємо ні їжі, ні одягу. Навіть мої документи постраждали».

Цього року через природний феномен Ла-Нінья в Південній Африці випало більше опадів, ніж зазвичай. У січні в багатьох регіонах дощі були найряснішими за попередні сто років.

Зараз у Квазулу-Наталі зливи вщухають. Але, за прогнозами, у вихідні вони знову посиляться. Експерти кажуть, що впродовж десяти років ситуація лише погіршуватиметься.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Південно-Африканській Республіці внаслідок повені загинуло щонайменше 260 осібУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомВ Україні новий головнокомандувачСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: