20.03.2024
Телеканал NTD

Зливи та зсуви в Південно-Африканській Республіці: 45 загиблих

Зливи та зсуви в Південно-Африканській Республіці: 45 загиблих

Змиває будинки й дороги. У Південно-Африканській Республіці зливи спричинили повені та зсуви. Постраждала провінція Квазулу-Натал. Загинуло..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Змиває будинки й дороги. У Південно-Африканській Республіці зливи спричинили повені та зсуви. Постраждала провінція Квазулу-Натал. Загинуло вже щонайменше 45 людей. Влада попереджає, що жертв може стати більше.

Дурбан — найбільше місто провінції — наполовину затоплене. Десятки людей мусили покинути будинки. Хтось залишився без житла.

Джомба урятував дітей, але його дім зруйновано.

[Джомба Фірі, житель Дурбана]:
«Мені нікуди йти, у мене немає дому, нічого немає. Сусіди пустили на ніч мою сім’ю, але ми, звісно, ​​не стулили очей. Дуже погано. Не знаю, де ми житимемо».

Влада евакуює людей із зони лиха. Дістатися деяких районів складно — дороги місцями повністю зруйновано. Військовики надають підтримку з повітря.

Також у Квазулу-Наталі почалися перебої з електропостачанням. Є проблеми зі зв’язком.

Це стихійне лихо сталося лише через три місяці після повені на околицях міста Іст-Лондон у Східнокапській провінції. Тоді загинуло щонайменше десять осіб, сотні залишилися без даху над головою.

У метеорологічній службі ПАР уважають, що найближчими роками такі лиха ставатимуться дедалі частіше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зливи та зсуви в Південно-Африканській Республіці: 45 загиблихЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: