28.09.2024
Телеканал NTD

Продукти у світі подорожчали на рекордні 13 %

Продукти у світі подорожчали на рекордні 13 %

Ходити до магазину стає все дорожче. І це стосується не однієї, а багатьох країн. Продовольче агентство..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Ходити до магазину стає все дорожче. І це стосується не однієї, а багатьох країн. Продовольче агентство ООН повідомило, що в березні світові ціни на харчі зросли на рекордні 13 %.

Серед причин називають перебої з постачанням зернових культур та олій, зокрема пшениці, кукурудзи, ячменю та олії маршрутами через Чорне море.

Так, індекс цін на зернові культури в березні зріс на 17 % — до рекордного рівня. Індекс зростання цін на олію становить 23 %. Це також рекордний показник.

Минулого місяця дорожчав також цукор і молочні продукти.

Водночас агентство ООН переглянуло свої прогнози попиту та пропонування зернових на нинішній рік. Так, очікують, що виробництво пшениці зменшиться на шість мільйонів тонн, оскільки в України не буде зібрано щонайменше п’яту частину посівних площ озимих.

Також знижено прогноз світової торгівлі зерновими у 2021-22 фінансовому році. Як очікують, збільшення експорту з Аргентини, Індії, ЄС та США лише частково компенсує збої в експорті Чорним морем.

Раніше Продовольча та сільськогосподарська організація ООН попередила, що найближчим часом ціни на харчі та корми можуть зрости на 20 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Продукти у світі подорожчали на рекордні 13 %Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліВ Україні новий головнокомандувачЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: