26.03.2024
Телеканал NTD

Справа про геноцид у Дарфурі: розпочався суд над колишнім суданським ополченцем

Справа про геноцид у Дарфурі: розпочався суд над колишнім суданським ополченцем

Екслідер суданського ополчення «Джанджавід» не визнає себе винним у десятках пунктів. Вони містять тортури, убивства та..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Екслідер суданського ополчення «Джанджавід» не визнає себе винним у десятках пунктів. Вони містять тортури, убивства та воєнні злочини.

У Гаазі почався процес над Алі Мухаммадом Алі Абд-аль-Рахманом. Під час громадянської війни в ​​суданському Дарфурі він очолював арабське племінне ополчення.

[Джоана Корнер, суддя]:
«Чи хочете визнати себе винним за якимось або всіма пунктами звинувачення?»

[Алі Мухаммад Алі Абд-аль-Рахман, обвинувачений]:

«Ні. Я відкидаю всі звинувачення. Я невинен за всіма звинуваченнями. Мене не можна звинуватити в жодному з цих пунктів».

Обвинувачений був відомий також як Алі Кушайб. Він керував тисячами урядових армійців. Суд уважає, що з 2003 по 2004 рік вони вчиняли злочини щодо цивільних, зокрема убивства, зґвалтування, мародерство та тортури.

Алі Кушайб добровільно пішов під суд у червні 2020 року. Але провини не визнає.

На ранніх етапах судового розгляду його адвокати й узагалі стверджували, що він не був лідером ополчення. Прокурор МКС Карім Хан каже, що це може стати виправданням.

[Карім Хан, прокурор МКС]:
«У цій справі є безліч доказів із різних джерел, що обвинувачений убивав, що він віддавав накази та заохочував до всіх злочинів. Але, схоже, його головний аргумент — “це не я”».

Конфлікт у Дарфурі вибухнув, коли повстанці, переважно неарабського походження, підняли зброю проти уряду Судану. Вони звинуватили його в утисках.

Уряд для придушення повстання мобілізував переважно арабських ополченців, відомих як «Джанджавід». Це спричинило хвилю насильства, яку Вашингтон та деякі активісти назвали геноцидом.

Алі Кушайба звинувачують за 31 пунктом у воєнних злочинах та злочинах проти людяності. Якщо його визнають винним, йому загрожує довічне ув’язнення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Справа про геноцид у Дарфурі: розпочався суд над колишнім суданським ополченцемВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: