26.01.2024
Телеканал NTD

17 тисяч експонатів з усього світу: Музей спорту відкрився в Катарі

17 тисяч експонатів з усього світу: Музей спорту відкрився в Катарі

Олімпійські смолоскипи, уславлений спортивний інвентар, автомобілі та навіть стародавні колісниці. У цьому музеї всі експонати належать..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Олімпійські смолоскипи, уславлений спортивний інвентар, автомобілі та навіть стародавні колісниці. У цьому музеї всі експонати належать до світу спорту.

Відкрився він у Досі, столиці Катару. Тут зібрали понад 17 тисяч експонатів з усього світу.

Ось, приміром, копія ігрового кільця стародавніх мая. Це була досить затята гра, популярна із 600 по 1200 рік нашої ери. Науковці вважають, що в кільце закидали м’яча. А проводити матчі могли перед ритуалами.

Але більшість предметів — із сучасної історії.

[Вікторія Косгрейв, кураторка виставки]:
«Маємо боксерську рукавичку, яка належала Мухаммеду Алі до того, як він прийняв іслам. Отже, йому було лише 18 років, і це була боксерська рукавичка, яку він надягав у своїх кваліфікаційних матчах, щоб потрапити на Олімпійські ігри».

Тут стоїть автомобіль Міхаеля Шумахера та знамениті ямайські сани для бобслею з Олімпійських ігор 1988. Є й ціла зала, присвячена смолоскипам з інших Олімпійських ігор.

[Шейха Рім аль-Тані, заступник директора музею]:
«Цей музей спеціально розглядає як Олімпійські ігри, так і спорт загалом, а також їх взаємозв’язок з історичного погляду».

Останнім часом у Катарі відкривається чимало культурних об’єктів. Так країна готується до чемпіонату світу з футболу, який прийме в листопаді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: