28.10.2024
Телеканал NTD

Нові санкції проти Росії запровадили США, Велика Британія та ЄС

Нові санкції проти Росії запровадили США, Велика Британія та ЄС

Демократичні держави світу запроваджують нові санкції проти Росії у відповідь на жахливі злочини, вчинені російськими окупантами..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Демократичні держави світу запроваджують нові санкції проти Росії у відповідь на жахливі злочини, вчинені російськими окупантами в українських містах.

Пакет, який ухвалили США спільно з країнами «Великої сімки» та Євросоюзом, передбачає санкційні обмеження, які завдадуть збитків Росії та посилять її економічну, фінансову й технологічну ізоляцію.

Так у Білому домі заявили, що накладають санкції на двох дочок президента Росії Володимира Путіна, на дружину та доньку голови МЗС Росії Сергія Лаврова, а також на колишнього президента Росії Дмитра Медведєва та інших. Крім того, санкції застосують і щодо найбільших фінансових установ Росії: «Сбербанку» та «Альфа-банку».

Водночас сенат США схвалив законопроєкт, що відновить процедуру ленд-лізу, яку востаннє використовували під час Другої світової війни. Це означає, що Україні швидко надаватимуть зброю на умовах оплати в майбутньому. Однак законопроєкт ще має затвердити палата представників.

Нові обмежувальні заходи проти російської федерації 6 квітня запровадив і уряд Великої Британії. Як заявила голова МЗС країни Елізабет Трасс, російським кораблям уже заборонено заходити до британських портів, а також Велика Британія разом із союзниками запровадила санкції проти російських банків і вжила заходів, щоб відрізати Москву від міжнародної фінансової системи.

Також до кінця 2022 року британський уряд планує покласти край залежності від російського вугілля й нафти та якомога швидше припинити імпорт газу. Міністр закликала союзників піти далі в застосуванні санкцій щодо Росії.

[Елізабет Трасс, голова МЗС Великої Британії]:
«Досі наші санкції були спрямовані на тих, хто годує та фінансує військову машину Путіна. <> Наші скоординовані санкції повертають російську економіку до радянської епохи, але ми можемо й повинні зробити більше».

Представники ЄС у четвер затвердили заборону на російське вугілля. Вона набуде повної чинності з середини серпня — на місяць пізніше, ніж планували спочатку.

Також Європарламент вимагає від членів ЄС негайно запровадити ембарго на всю російську нафту та газ, закрити порти для російських суден та заборонити автомобільні вантажні перевезення з Росії та Білорусі.

Водночас Генеральна асамблея ООН 7 квітня виключила Росію з Ради ООН з прав людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нові санкції проти Росії запровадили США, Велика Британія та ЄСНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоНа Кубі закінчується паливо?Японці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в Японії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: