Наприклад, ось такі гігантські великодні яйця. Для їх виробництва купують какао-боби в Сьєрра-Леоне. Уторговані гроші йдуть на збереження тропічних лісів. Цього року до шоколаду додають цедру апельсинів. Її надало місцеве кафе.
[Майк Лонгман, засновник компанії ― виробника шоколаду]:
«Більшість обирають простий шлях: купують напівфабрикат, розтоплюють його — і вуаля — вийшов шоколад. А смак, процес виробництва, постачальники, етика — усе ніби забуто».
Під час виробництва до шоколаду не додають пальмової олії та емульгаторів. І роблять на старовинному обладнанні. Деяким агрегатам уже сто років.
[Джеймс Гілл, співробітник компанії ― виробника шоколаду]:
«Маємо просто феноменальну машину. Вона називається тривалковий млин. Таку не часто побачиш. Ми знаємо, що їх у світі залишилося дві чи три. І суть у тому, що ми впевнені в якості помелу. Продукт виходить однорідним та щільним».
Тут роблять молочний, чорний та білий шоколад. Паковання використовують лише екологічне — жодного поліетилену. Шоколад дорогий. Наприклад, велике великоднє яйце коштує 26 фунтів стерлінгів. Це майже 1000 гривень.
[покупниця]:
«Мені подобається розкішний смак цього шоколаду. Як би це пояснити? Він бездоганний, і можна відчути відмінність від іншого шоколаду. Дехто дивується: чи є якась різниця. Вона є».
Компанія продає свою продукцію у власному магазині, на ярмарках та в елітних універмагах.
Коротке посилання на цю сторінку: