26.06.2024
Телеканал NTD

Британська компанія випускає екологічно чисті великодні яйця

Британська компанія випускає екологічно чисті великодні яйця

Жодних компромісів, виробляючи шоколад. Під таким девізом працює ця невелика компанія у Фалмуті на південному заході..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Жодних компромісів, виробляючи шоколад. Під таким девізом працює ця невелика компанія у Фалмуті на південному заході Англії. Тут роблять якісну й екологічно чисту продукцію.

Наприклад, ось такі гігантські великодні яйця. Для їх виробництва купують какао-боби в Сьєрра-Леоне. Уторговані гроші йдуть на збереження тропічних лісів. Цього року до шоколаду додають цедру апельсинів. Її надало місцеве кафе.

[Майк Лонгман, засновник компанії ― виробника шоколаду]:
«Більшість обирають простий шлях: купують напівфабрикат, розтоплюють його — і вуаля — вийшов шоколад. А смак, процес виробництва, постачальники, етика — усе ніби забуто».

Під час виробництва до шоколаду не додають пальмової олії та емульгаторів. І роблять на старовинному обладнанні. Деяким агрегатам уже сто років.

[Джеймс Гілл, співробітник компанії ― виробника шоколаду]:

«Маємо просто феноменальну машину. Вона називається тривалковий млин. Таку не часто побачиш. Ми знаємо, що їх у світі залишилося дві чи три. І суть у тому, що ми впевнені в якості помелу. Продукт виходить однорідним та щільним».

Тут роблять молочний, чорний та білий шоколад. Паковання використовують лише екологічне — жодного поліетилену. Шоколад дорогий. Наприклад, велике великоднє яйце коштує 26 фунтів стерлінгів. Це майже 1000 гривень.

[покупниця]:
«Мені подобається розкішний смак цього шоколаду. Як би це пояснити? Він бездоганний, і можна відчути відмінність від іншого шоколаду. Дехто дивується: чи є якась різниця. Вона є».

Компанія продає свою продукцію у власному магазині, на ярмарках та в елітних універмагах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британська компанія випускає екологічно чисті великодні яйцяНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Знайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: