19.05.2024
Телеканал NTD

Литовці прикрасили дерева тисячами великодніх яєць ручної роботи

Литовці прикрасили дерева тисячами великодніх яєць ручної роботи

По-весняному чепурною стала ця алея в литовському містечку Шедува. Напередодні Великодня місцеві жителі розвісили на деревах..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

По-весняному чепурною стала ця алея в литовському містечку Шедува. Напередодні Великодня місцеві жителі розвісили на деревах оздоблені яйця. Цій традиції вже одинадцять років. Започаткував її дитячий садок.

Для прикрашання беруть пусті курячі й гусячі яйця. Їх розмальовують, обв’язують вовняною пряжею, покривають блискітками й бісером або роблять на них аплікації.

[Дайва Стаскунієне, директор дитячого садка]:
«Це твори мистецтва, у які люди вкладають багато праці, проводячи час із дітьми».

[жителька Шедуви]:

«Це вже традиція. Переважно прикрашаю я, але дітям усе це дуже до вподоби, особливо доньці. Не має значення, чи виходить у неї; головне, щоб ми добре провели час».

Зазвичай щороку місцеві жителі роблять тисячу чи більше таких яєць. Після свята всі вцілілі прикраси складають у коробки й зберігають до наступного року. Цієї весни алею прикрашає собою вже одинадцять тисяч яєць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Литовці прикрасили дерева тисячами великодніх яєць ручної роботи40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у Канаді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: