24.05.2024
Телеканал NTD

Озера, сади й луки: туристи знову прямують до Кашміру

Озера, сади й луки: туристи знову прямують до Кашміру

Мальовничі сади, знамениті озера й зелені луки в передгір'ях Гімалаїв. До Кашмірської долини знову поспішають туристи...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Мальовничі сади, знамениті озера й зелені луки в передгір’ях Гімалаїв. До Кашмірської долини знову поспішають туристи. За перші три місяці року тут побували 340 тисяч гостей. Місцева влада вважає, що цього разу кількість туристів стане найвищою за останні десять років.

Кашмірська долина здавна приваблювала мандрівників. Ще в XVII столітті монгольський падишах Джахангір сказав, що якщо на Землі є рай, то він у Кашмірі.

Тут багато принад. Наприклад, озеро Дал. Його називають «дорогоцінним каменем у короні Кашміру». Приваблюють туристів і сади імперії Великих Моголів, у яких безліч фонтанів. Ще одна перлина — сад тюльпанів. Він один із найбільших в Азії. Щороку тут висаджують понад мільйон цибулин 50 сортів. У саду також ростуть нарциси й гіацинти.

[туристка з Мумбая]:
«Тут дуже гарно. І зараз найкраща пора року — сезон квітів. Це прекрасно. Ми всі щасливі, бо два роки потерпали через COVID, а тепер повертаємося до нормального життя».

Потік туристів до Кашміру різко зменшився 2019 року, коли уряд позбавив цей регіон автономії. Владі довелося надіслати сюди військовиків, щоб запобігти протестам і терактам пропакистанських угруповань. Ситуація була напруженою. А потім спалахнула пандемія.

[туристка з Керали]:
«Клімат тут чудовий. Я знала, що це гарне місце й що варто сюди приїхати. Ми добре провели час. І в Кашмірі стало значно безпечніше, ніж раніше, коли тут вчиняли теракти».

З поверненням туристів відновлюється й місцевий бізнес. Готелі заповнені на 80–90 %. З’явилася робота у таксистів, гідів та фотографів.

[Мохаммад Афзал, фотограф]:
«Туризм — це основне джерело нашого доходу. Він допомагає забезпечувати наші сім’ї. Дуже довго ми сиділи без роботи, тому раді, що туристи поступово повертаються до Кашмірської долини».

На туризм припадає 7 % усієї економіки Джамму та Кашміру.
Коротке посилання на цю сторінку:

Озера, сади й луки: туристи знову прямують до КашміруШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАПінболом захоплюється дедалі більше молодіКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: