29.12.2024
Телеканал NTD

Яку «шотландку» носить лише британська королева

Яку «шотландку» носить лише британська королева

Стиль одягу британської королеви впізнаваний у всьому світі. Але в шотландській резиденції Єлизавети II можна добре..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Стиль одягу британської королеви впізнаваний у всьому світі. Але в шотландській резиденції Єлизавети II можна добре все розглянути. У замку Балморал відкрили спеціальну виставку.

[Сара Гор, помічник куратора виставки]:
«Це було вбрання для діамантового ювілею. А в цьому королева була, коли відвідувала Баллатер. Цей капелюшок створила дизайнерка Енджела Келлі. І мені дуже до вподоби цей буденний одяг, у якому королева проводила вихідні в Балморалі».

Звісно ж, королева носить і традиційну «шотландку». Такий орнамент називається тартан. Саржеве переплетення ниток, забарвлених у різні кольори. Традиційно кожна місцевість чи клан має свої кольори й розташування смуг. Ось цей тартан — спеціальний «королівський».

[Сара Гор, помічник куратора виставки]:
«Цей кілт у кольорах граніту пошито з балморальського тартану. Його створили для принца Альберта. Його можуть носити лише члени королівської сім’ї і королівський волинник».

Є тут і дитячі машинки, на яких дворами замку каталися колись юні принци.

Виставку присвячено платиновому ювілею перебування Єлизавети ІІ на троні. Вона називається «Від річки до монарших осіб», і тут порушують ще одну тему. Це проблема зникнення диких лососів. У цій інсталяції — 250 скляних фігур, і загалом це нагадує косяк риби.

Експозицію в замку Балморал можна оглянути до 2 серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Яку «шотландку» носить лише британська королеваУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцями«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: