29.12.2024
Телеканал NTD

Рідкісний малюнок Мікеланджело виставлять на аукціон за 30 млн євро

Рідкісний малюнок Мікеланджело виставлять на аукціон за 30 млн євро

30 мільйонів євро — такою буде стартова ціна цього раніше невідомого малюнка Мікеланджело на аукціоні у..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

30 мільйонів євро — такою буде стартова ціна цього раніше невідомого малюнка Мікеланджело на аукціоні у Парижі. 1907 року його продали як роботу учнів великого художника. Потім про малюнок надовго забули.

Однак у 2019-му фахівець одного аукціонного дому визнав начерк однією з робіт Мікеланджело. Пізніше це підтвердив професор історії мистецтв Кембриджського університету.

[Стейн Алстенс, працівник аукціонного дому]:
«Цей малюнок — одне з найбільш захопливих за тривалий час відкриттів серед робіт давніх майстрів. Мікеланджело створив його у віці приблизно 20 років. Тоді він жив у Флоренції — своєму рідному місті».

Роботу датовано кінцем XV століття. На ній зображено частину фрески «Хрещення неофітів», яку написав майстер флорентійської школи Мазаччо.

[Стейн Алстенс, працівник аукціонного дому]:

«Зображання людського тіла стало дуже важливою частиною (творчості Мікеланджело), ​​що проявляється як у скульптурах (можна згадати статую Давида у Флоренції), так і в багатьох постатях, які він намалював у Сікстинській капелі».

Цей малюнок — одна з не більш ніж десяти робіт Мікеланджело, що перебувають у приватних колекціях.

Раніше роботу було оголошено національним надбанням Франції. Через це її 30 місяців не можна було вивозити з країни. Нещодавно французький уряд скасував обмеження. Тож тепер малюнок зможе купити колекціонер із будь-якої країни.

Роботу Мікеланджело спочатку виставлять на огляд у Нью-Йорку та Гонконзі. А 18 травня вона піде з молотка в Парижі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний малюнок Мікеланджело виставлять на аукціон за 30 млн євроАвстралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуДерев’яний каркас даху собору Паризької Богоматері відновилиДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїДесятки повітряних зміїв злетіли в небо над індійським Ахмадабадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: