26.02.2024
Телеканал NTD

Поряд з аеропортом у Флориді вже 70 років живуть дикі мавпи

Поряд з аеропортом у Флориді вже 70 років живуть дикі мавпи

Дикі африканські мавпи біля аеропорту у Флориді — дуже дивна картина для США. Але ці вервети..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Дикі африканські мавпи біля аеропорту у Флориді — дуже дивна картина для США. Але ці вервети з родини мавпових живуть тут уже понад 70 років.

Вони оселилися в мангровому лісі й постійно прибігають на автостоянку. Тут чекають на людей і випрошують у них їжу. А решту часу шукають комах та ящірок, або їдять насіння та квіти.

[Дебора Вільямс, професор природничих наук]:
«Вони дуже звикли до людей. Ці мавпи живуть тут майже 80 років, і завжди поряд є люди, які їх годують. Тож ці стосунки між мавпами та людьми тут давно».

Нині поряд з аеропортом живуть 40 вервет. Вони розділилися на чотири групи й займають територію 600 гектарів.

Професор природничих наук Дебора Вільямс спостерігає за маленькою популяцією з 2014 року. Вона також розпочала проєкт збереження цих тварин у дикій природі Флориди.

Вервети — чужий вид. Зазвичай місцеві лісничі знищують таких тварин, але цих мавпочок поки що терплять і спеціально не відловлюють. Та якщо вервета потрапить до їхніх рук, її або присплять, або віддадуть до зоопарку. На волю вже не випустять.

Дебора хоче змінити цю ситуацію. Завдяки проєкту вже будують просторий вольєр, куди можна буде селити відловлених мавп.

[Дебора Вільямс, професор природничих наук]:
«Ці мавпи не агресивні. Вони просто займаються своїми справами, як ви чи я. Треба просто навчитися ділити з ними простір. І їх нечасто зустрінеш у США».

Ці вервети — нащадки мавп, які втекли з придорожнього зоопарку наприкінці 40-х. У лісах Флориди також є нащадки інших утікачів — макак і білячих мавп.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поряд з аеропортом у Флориді вже 70 років живуть дикі мавпиПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: