23.11.2024
Телеканал NTD

США виділили ще 800 млн доларів на безпекову допомогу Україні

США виділили ще 800 млн доларів на безпекову допомогу Україні

Президент США Джо Байден у середу підписав законопроєкт про надання Україні додаткової допомоги в галузі безпеки..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Президент США Джо Байден у середу підписав законопроєкт про надання Україні додаткової допомоги в галузі безпеки розміром 800 мільйонів доларів для протидії вторгненню Росії. Вона передбачає, зокрема, закупівлю засобів протиповітряної оборони.

[Джо Байден, президент США]:
«Цей новий пакет — небувала допомога Україні. Він містить 800 зенітних систем, щоб українські військовики могли зупинити літаки й гелікоптери, які атакують їхніх людей».

Це сталося після звернення президента України Володимира Зеленського до Конгресу США. У своїй промові Зеленський порівняв атаки в Україні з нападом Японії на Перл-Гарбор, який у 1941 році втягнув США у Другу світову війну, а також звернувся до законодавців і безпосередньо до Байдена по допомогу.

Загальна допомога Україні, про яку оголосили США впродовж цього тижня, сягнула 1 мільярда доларів. Нові кошти надходитимуть відповідно до нещодавно підписаного президентом Байденом закону про державне фінансування, у межах якого на потреби України та союзників США, які допомагають нашій країні, виділять 13,6 мільярда доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

США виділили ще 800 млн доларів на безпекову допомогу УкраїніНа Кубі закінчується паливо?«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніГонконг посилив закон про нацбезпекуЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: