20.01.2024
Телеканал NTD

Новий великий спалах епідемії коронавірусу розпочався на північному сході Китаю

Новий великий спалах епідемії коронавірусу розпочався на північному сході Китаю

Сотні людей вишикувалися в чергу, щоб зробити тест на коронавірус. Це північний схід Китаю. Тут різкий..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Сотні людей вишикувалися в чергу, щоб зробити тест на коронавірус. Це північний схід Китаю. Тут різкий стрибок чисельності нових випадків зараження. Принаймні так каже офіційна статистика. Добова кількість нових хворих досягла дворічного максимуму.

Тобто інфікованих тут приблизно стільки, скільки було, коли коронавірус лише починав поширюватися в Ухані у 2020 році.

У понеділок зареєстрували понад 3500 нових хворих. Переважно в північно-східній провінції Цзилінь.

Тут живе понад 24 мільйони осіб. Тепер їм не можна покидати межі провінції без дозволу місцевої поліції. В’їжджати всередину теж заборонено.

За останній тиждень фіксували також багато випадків у Пекіні та Шанхаї, через що закрили школи, парки й кінотеатри. А ще зупинили міжміські залізничні, автобусні й авіарейси.

Як повідомило авіаційне управління, понад 100 міжнародних рейсів спрямують до інших місць країни.

[жителька Шанхая]:
«Цього року пандемія гірша, ніж була на початку. Але ми, шанхайці, не панікуємо так, як було першого року, коли всі панікували. Тепер усі звертають увагу на захист. У багатьох удома є запаси овочів та іншої їжі на випадок, якщо закриють цілі райони».

Ізоляція цілими кварталами — звичайна практика комуністичної влади КНР. Раніше повідомляли, що поліція навіть забивала двері до під’їздів, оточувала райони й не давала виходити з квартир та будинків навіть по основні товари, зокрема їжу, воду та ліки.

Багато китайців благали про допомогу онлайн, писали, що вмирають голодною смертю. Однак такі повідомлення дуже швидко цензурували.

Також експерти наголошують, що офіційна статистика КНР вельми сумнівна. Вони кажуть, що дані здебільшого дуже занижені, тому побачити реальну картину поширення коронавірусу в країні вкрай складно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий великий спалах епідемії коронавірусу розпочався на північному сході КитаюВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Французькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: