08.04.2024
Телеканал NTD

ЄС схвалив новий пакет санкцій проти Росії

ЄС схвалив новий пакет санкцій проти Росії

Європейський Союз у вівторок, 15 березня, офіційно схвалив четвертий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Європейський Союз у вівторок, 15 березня, офіційно схвалив четвертий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення до України. Вони містять заборону на інвестиції в російський енергетичний сектор, експорт предметів розкоші та імпорт продукції зі сталі з Росії.

Ці обмеження зачеплять найбільші російські нафтові компанії: «Роснафту», «Транснафту» і «Газпром нафту». Проте члени ЄС усе ще зможуть купувати в них нафту й газ.

Також буде повністю заборонено операції з деякими російськими державними підприємствами, пов’язаними з військово-промисловим комплексом Кремля.

За оцінками Європейської комісії, заборона на імпорт російської сталі стосуватиметься продукції на 3,3 мільярда євро.

Компаніям ЄС також більше не дозволять експортувати до Росії будь-які предмети розкоші вартістю понад 300 євро, зокрема ювелірні вироби. Також буде заборонено експорт автомобілів вартістю понад 50 тис. євро.

ЄС також погодився позбавити Росію її торгового статусу «найбільшого сприяння», що дасть змогу забороняти імпорт російських товарів або накладати на них мита.

Міністр фінансів Франції Бруно ле Мер назвав четвертий пакет санкцій, ухвалений проти Росії, історичним рішенням. А також додав, що подальша економічна помста за вторгнення до України залишається можливою.

[Бруно ле Мер, міністр фінансів Франції]:
«Не варто недооцінювати нашу рішучість використовувати всі фінансові та економічні інструменти, щоб домогтися змін у війні в Україні, яка є жахіттям для всіх нас».

Нагадаємо, що згідно з попередніми трьома пакетами європейських санкцій було заморожено активи російського центрального банку та виключено з банківської системи SWIFT деякі російські та білоруські банки.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС схвалив новий пакет санкцій проти Росії25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарніші«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: