19.02.2024
Телеканал NTD

Бразилець побудував зі сміття плавучий будинок

Бразилець побудував зі сміття плавучий будинок

Надувний басейн, вантажівка й будинок, що плаває. Те, що раніше було сміттям, для жителя Ріо-де-Жанейро Луїса..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Надувний басейн, вантажівка й будинок, що плаває. Те, що раніше було сміттям, для жителя Ріо-де-Жанейро Луїса Баррето тепер має цінність. Він знайшов усе це в річці чи на березі.

[Луїс Фернандо Баррето, житель Ріо-де-Жанейро]:
«Мені дуже приємно усвідомлювати, що я побудував (дім, який плаває) із перероблених матеріалів, які викинули і які засмітчували річку».

Луїс живе прямо на плоту на річці Павуна. Збирає тут сміття й навіть фільтрує воду, щоб видалити з неї дрібний пластик.

[Луїс Фернандо Баррето, житель Ріо-де-Жанейро]:
«Якщо на планеті і є щось справді вартісне, то це не алмази чи золото. Я не заперечую, що вони цінні. Але найціннішою завжди була й буде вода. Без неї немає життя».

Луїс хоче привернути увагу політиків та екологів до проблеми забруднення природи. Його мрія — очистити місцеві річки та бухту Гуанабару.

[Луїс Фернандо Баррето, житель Ріо-де-Жанейро]:
«Приїжджайте до Ріо-де-Жанейро. Пройдіться берегом бухти Гуанабара й допоможіть нам. На моєму човнику все просто, але він повністю зроблений зі вторсировини. Приїздіть і поплавайте в моєму басейні — вода чиста».

Чоловік виріс у нетрях Ріо-де-Жанейро. Сам бразилець називає себе художником та філософом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразилець побудував зі сміття плавучий будинокСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНирки — у центрі нової кризи в НепаліТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: