20.07.2024
Телеканал NTD

Золото з непотребу: монетний двір знайшов джерело

Золото з непотребу: монетний двір знайшов джерело

Чисте золото з викинутих комп'ютерних плат. Це не чарівний трюк, а нова технологія утилізації. Вона дає..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Чисте золото з викинутих комп’ютерних плат. Це не чарівний трюк, а нова технологія утилізації. Вона дає змогу зберегти кілька грамів дорогоцінного металу.

Королівський монетний двір Великої Британії має намір побудувати завод із перероблення електронних відходів. Здебільшого там працюватимуть із ноутбуками та смартфонами. Планують виймати з них золото й використовувати у своєму виробництві.

На відміну від традиційних методів перероблення, які містять спалювання відходів для отримання всіляких металів, Королівський монетний двір хоче застосовувати хімічні реактиви.

[Шон Міллард, представник Королівського монетного двору]:
«Хімічна формула виймає золото й лише золото. І це те, що робить цю технологію революційною. Золото перетворюється на коричневий порошок. Але коли його нагріваєш, він стає чистим злитком золота».

Довгострокова мета монетного двору — досягти перероблення 100 % комп’ютерних плат. Тобто хочуть добувати й інші метали, такі як мідь. Утилізовувати планують і пластик.

[Шон Міллард, представник Королівського монетного двору]:
«Ми хочемо пояснити споживачам одну річ: відходи й те, що потрапляє на звалища, має навіть більшу цінність, ніж те, що дістають із шахт».

Але головна перевага в тому, що завдяки переробленню Королівський монетний двір зможе отримувати дешеве золото.

Будувати завод почнуть наприкінці квітня, а запрацює він наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Золото з непотребу: монетний двір знайшов джерелоГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: