20.03.2024
Телеканал NTD

В Індії роздають будиночки для горобців

В Індії роздають будиночки для горобців

Тисячі дерев'яних та глиняних будиночків для горобців зробили в індійському місті Канпур. Їх роздають усім місцевим..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Тисячі дерев’яних та глиняних будиночків для горобців зробили в індійському місті Канпур. Їх роздають усім місцевим жителям, які раді чути біля дому знайоме цвірінькання.

Останніми роками горобців в Індії дедалі менше. Міста розростаються, а в «кам’яних джунглях» птахам виживати непросто.

[Гаурав Баджпай, захисник природи]:
«Горобці нині гніздяться в небезпечних місцях. Їхні пташенята звідти випадають і гинуть. Ми хочемо їх урятувати».

Індійські екологи називають горобців непомітними героями, настільки вони важливі для природи й людей. Ці птахи знищують шкідників, зокрема попелиці. І хоча вони клюють посіви на полях, але також споживають багато насіння бур’янів.

У Канпурі захищати горобців узялося кілька екологів.

[Аджай Вішвакарма, захисник природи]:
«Ми вже встановили понад 7500 будиночків для горобців. Я сам роздав коло 500 штук у Канпурі та передмісті. Я також розмістив 15 штучних гнізд поряд зі своїм домом. До цього ми бачили щонайбільше три-чотири горобці, а тепер їх побільшало».

У Канпурі ще почали садити дерева. Це створює найкращі умови для пернатих та забезпечує їх їжею.

Горобці хатні селяться поруч із людьми відтоді, як з’явилося людське житло. Ці птахи раніше жили лише в Північній Європі, але потім розповсюдилися майже на ввесь світ. Їх можна зустріти в Південній Африці, Австралії, Новій Зеландії, Америці та на багатьох островах.

Ці пернаті навіть мають своє свято — Всесвітній день горобців. Його відзначають 20 березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії роздають будиночки для горобцівТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинНа Кубі закінчується паливо?100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: