08.11.2024
Телеканал NTD

Чарівне північне сяйво прикрасило небо у Швеції

Чарівне північне сяйво прикрасило небо у Швеції

Украй мальовниче північне сяйво освітило нічне небо над Швецією. Природне явище бачили на північному сході країни..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Украй мальовниче північне сяйво освітило нічне небо над Швецією. Природне явище бачили на північному сході країни в провінції Норрботтен.

Кольори свічення залежать від висоти сяйва. Нині небо забарвилося зеленим різних відтінків, фіолетовим та білим.

Сяйво виникло приблизно о пів на восьму вечора за місцевим часом і тривало до опівночі. Воно то слабшало, то спалахнуло з новою силою. Очевидці кажуть, що це одне з найкрасивіших сяйв, яке вони будь-коли бачили.

Полярне сяйво — це свічення верхніх шарів атмосфери. Його породжує взаємодія магнітосфери із зарядженими частинками сонячного вітру. Таке світіння можна спостерігати біля Північного й Південного полюсів Землі. Передбачити точний час та місце його появи неможливо.

Таке явище також часто бачать у Фінляндії. Останніми роками там влаштовують для туристів так зване полювання на північне сяйво. Мандрівники милуються ним в автобусах із прозорим дахом чи просто неба. Також фіни збудували для туристів гостьові будиночки з прозорими куполами.

Полярне сяйво буває і на інших планетах. Наприклад, на Марсі, Венері, Сатурні, Юпітері, Урані та Нептуні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чарівне північне сяйво прикрасило небо у ШвеціїКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: