25.11.2024
Телеканал NTD

Чому господарі кидають домашніх тварин під час переїзду з Гонконгу

Чому господарі кидають домашніх тварин під час переїзду з Гонконгу

Під час переїзду з Гонконгу чотирилапих нині все частіше покидають. [Ева Сіт, співробітниця центру з порятунку..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Під час переїзду з Гонконгу чотирилапих нині все частіше покидають.

[Ева Сіт, співробітниця центру з порятунку собак]:
«Власників, які залишають своїх собак під час переїзду стало безперечно більше».

Кассіуса й Роксі привела сюди жінка, яка прибирала в будинку двох британців. Вони виїхали додому.

[Ева Сіт, співробітниця центру з порятунку собак]:
«Коли жінка привела собак у центр, то ридала — вона дуже їх любила. Вона дбала про них, відколи вони ще були цуценятами».

Таких прикладів безліч. Дані уряду показують, що цього року з Гонконгу виїхало понад 100 тисяч людей. Зокрема через надто жорсткі правила щодо COVID, які прийшли з материкового Китаю.

[Ева Сіт, співробітниця центру з порятунку собак]:
«Це й місцеві жителі, які вирішили розпочати нове життя в іншому місці, й емігранти, які повернулися до рідних країн чи іще кудись поїхали».

Через суворі карантинні правила авіакомпанії зменшили кількість рейсів. Через це на вивезення тварин утворилася величезна черга. І коштувати тепер послуга може десятки тисяч доларів.

Багато хто мусив просто покинути тварин. Притулки переповнені.

Приміром, тут собак уже вдвічі більше, ніж максимально допустимо. Це Ремі. Вона мала поїхати з господарями до Австралії. Але на початку року авіакомпанія тимчасово припинила перевозити чотирилапих. Тож собака лишилася в Гонконгу.

[Клер Макленнан, власниця Ремі]:
«Коли ми дізналися, що Ремі 9 січня не посадили на літак, то засмутилися. Ми не бачили її із середини листопада. Вона — частина нашої сім’ї».

Скільки загалом тварин покинули, поки невідомо. Офіційної статистики немає. Але організація, яка перевозить домашніх улюбленців, каже, що за останні три місяці отримала вчетверо більше замовлень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому господарі кидають домашніх тварин під час переїзду з ГонконгуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконг посилив закон про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: