18.05.2024
Телеканал NTD

Через скандал яловичину з Литви перестали завозити до Китаю

Через скандал яловичину з Литви перестали завозити до Китаю

Китай відмовився прокоментувати, чому припинив імпортувати литовську яловичину. Водночас міністерство закордонних справ КНР заявило, що Литва..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Китай відмовився прокоментувати, чому припинив імпортувати литовську яловичину. Водночас міністерство закордонних справ КНР заявило, що Литва має виправити свої помилки й дотримуватися «принципу єдиного Китаю».

Китай припинив завозити яловичину з Литви 9 лютого. Як уважають, це стало відповіддю на те, що Литва кілька місяців тому відкрила в себе представництво Тайваню.

Пекін уважає Тайвань своєю бунтівною провінцією. Він просуває «політику єдиного Китаю» і вимагає від інших країн також нею керуватися. Тобто не встановлювати міждержавних відносин з островом. Саме з цієї причини ЄС не має з Тайванем офіційних дипломатичних зв’язків.

Проте окремі країни співпрацюють із частково визнаною демократичною державою іншими шляхами.

Уряд Литви каже, що має право розширювати свої відносини з Тайванем і що представництво не можна вважати дипломатичною місією. Він також засудив рішення Пекіна, назвавши його залякуванням та спробою втрутитися в політику іншої країни.

Тим часом Велика Британія приєдналася до суперечки між ЄС та Китаєм у Світовій організації торгівлі. Євросоюз подав туди скаргу через торговельні обмеження щодо Литви. Про свій намір долучитися до скарги також заявили США, Австралія й Тайвань.

Китай — найбільший у світі імпортер яловичини. Утім, постачання з Литви мінімальні. Якщо загальний обсяг імпорту становить понад два мільйони тонн, то з Литви торік Китай імпортував коло 770-ти тонн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через скандал яловичину з Литви перестали завозити до КитаюПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймеріз

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: