16.01.2024
Телеканал NTD

Невизнаний Сомаліленд потоваришував із Тайванем в обхід КНР

Невизнаний Сомаліленд потоваришував із Тайванем в обхід КНР

КНР не може диктувати, з ким Сомаліленду встановлювати відносини. Про це в Тайвані заявив міністр закордонних..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

КНР не може диктувати, з ким Сомаліленду встановлювати відносини. Про це в Тайвані заявив міністр закордонних справ невизнаної африканської держави.

[Есса Кайд, міністр закордонних справ Сомаліленду]:
«Ми народилися вільними й залишимося вільними».

Його приїзд розлютив компартію Китаю, яка не визнає незалежності Тайваню і вважає його бунтівною провінцією КНР.

Пекін вимагає від країн дотримуватися його «політики єдиного Китаю». На всі візити до частково визнаного Тайваню він реагує агресивно.

Утім, влада Сомаліленду, схоже, не переймається. У 2020 році Сомаліленд і Тайвань відкрили представництва в столицях одне одного.

[Есса Кайд, міністр закордонних справ Сомаліленду]:
«Ми вестимемо бізнес так, як уважаємо за потрібне. Китай не може нам нічого диктувати, жодна країна не може диктувати, що нам робити».

Сомаліленд оголосив незалежність від Сомалі в 1991 році. Та поки жодна держава його не визнала.

А Китайська Республіка, зазнавши в 1949 році поразки в громадянській війні з комуністами, перенесла столицю на острів Тайвань. Потім представляла Китай в ООН. Однак в 1971-му крісло передали КНР.

У дипломатичному плані острів досить ізольований. Проте останнім часом налагоджує нові зв’язки й приймає дедалі більше іноземних делегацій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Невизнаний Сомаліленд потоваришував із Тайванем в обхід КНРЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в Айові

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: