16.06.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі ставлять лікарняні ліжка на тротуарах

У Гонконзі ставлять лікарняні ліжка на тротуарах

Польовий шпиталь на вулиці й ліжка на тротуарах. Так протистоять спалаху епідемії коронавірусу в Гонконзі —..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Польовий шпиталь на вулиці й ліжка на тротуарах. Так протистоять спалаху епідемії коронавірусу в Гонконзі — автономному регіоні Китаю.

З початку лютого добова кількість нових хворих зросла в 40 разів. Закрито школи та більшість громадських місць. Багато офісних працівників перейшло на роботу з дому.

У Гонконгу щодо COVID застосовують ту ж стратегію, що й на материковому Китаї. Вона називається «динамічний нуль». Утім, тут результати гірші.

[житель Гонконгу]:
«Важко перемогти вірус, навіть якщо вжити всіх запобіжних заходів. Гонконгу буде вкрай складно викорінити коронавірусну інфекцію, як це зробив материковий Китай. Гадаю, що заходи боротьби з COVID, що на материку, можуть не підійти Гонконгу».

Хтось називає як причину недостатню вакцинацію в регіоні.

Проте деякі експерти кажуть, що все може бути не так однозначно. Так, великі сумніви викликає статистика кількості захворілих, яку надає Пекін. Є припущення, що дані всюди занижують, щоб показники відповідали єдиній лінії компартії.

До того ж методи запобігання поширенню коронавірусу на материку часто дуже жорсткі. Так, раніше повідомляли, що людей не випускають із дому навіть по їжу чи ліки.

Водночас у Гонконзі планують виділити до 10 тисяч готельних номерів для пацієнтів із COVID.

Варто зазначити, що як порівняти з рештою світу, від коронавірусу тут померло дуже мало — коло 230 осіб від початку пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі ставлять лікарняні ліжка на тротуарахСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Погорільці в Чилі відновлюють своє житлоІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: