16.08.2024
Телеканал NTD

Київське метро стало домівкою для тисяч жителів столиці

Київське метро стало домівкою для тисяч жителів столиці

Київ не зазнав настільки масованих обстрілів і бомбардувань, як Харків чи Маріуполь, і все ж через..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Київ не зазнав настільки масованих обстрілів і бомбардувань, як Харків чи Маріуполь, і все ж через війну в столиці загинуло щонайменше 65 мирних жителів.

Нічні вибухи чутно в різних районах міста, уламки ракет зруйнували десятки будинків. Багатьом уже немає куди повертатися, тож другим домом для них стало метро.

Наталя — архітектор, каже, що мешкає тут майже місяць.

[Наталія, жителька Києва]:
«Я перебуваю тут упродовж 24-х днів, з першого дня війни. Періодично я повертаюся додому, приймаю душ, готую собі їжу, але на ніч я обов’язково повертаюсь у сховище, бо це дійсно найбільш безпечне місце, щоб переночувати».

Багато хто живе в метро сім’ями. Кажуть, що життя тут одноманітне.

[Олександр, житель Києва]:
«Які можуть бути розваги, якщо війна в країні. Жодних розваг тут немає. Доглядаємо дітей. Життя тут одноманітне, однотипне. Тут нічим займатися, окрім як няньчити дітей і самому елементарно дотримуватися гігієни, хто як може».

Метро працює і як транспорт, і як бомбосховище з першого дня війни. У ньому ховається коло 15 000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Київське метро стало домівкою для тисяч жителів столиціЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиВ Україні новий головнокомандувачУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: