29.07.2024
Телеканал NTD

Кількість біженців з України сягнула 2,8 мільйона

Кількість біженців з України сягнула 2,8 мільйона

За даними ООН, кількість біженців, які втекли з України через війну з Росією, становить понад 2,8..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

За даними ООН, кількість біженців, які втекли з України через війну з Росією, становить понад 2,8 мільйона. Це найбільша міграційна криза в Європі з часів Другої світової війни.

Українці залишають свої домівки та шукають прихисток у країнах Європи. 76-річний житель міста Ірпінь Володимир сказав, що він і члени його сім’ї втекли після того, як російські війська тримали їх в полоні в підвалі будинку впродовж семи днів.

[Володимир, житель міста Ірпінь]:
«Ми спали на підлозі в підвалі, нас не випускали, тримали як скотину. Випускали лише по двоє людей, щоб підігріти воду. А решта — сидіть у підвалі. Якщо будете виходити, повішу гранату — і все».

Найбільше біженців прийняла Польща. Згідно з повідомленням польської прикордонної служби відколи почалися бойові дії, до країни прибуло близько мільйона семисот шістдесяти тисяч осіб. Це більше ніж половина загальної кількості шукачів притулку.

Велику кількість вимушених переселенців також прийняла Угорщина, Румунія, Словаччина та Молдова. Десятки тисяч біженців прихистили віддалені від кордонів України держави, такі як Чехія, Литва, Німеччина та Бельгія. Про готовність прийняти українських мігрантів також заявили США, Канада, Велика Британія та Швейцарія.

У понеділок, 14 березня, за кордон виїхали й люди, які досі рятувалися від війни у відносно безпечних містах заходу України. Це сталося після того, як Росія обстріляла військовий полігон поблизу кордону з Польщею.

Співчуття до тяжкого становища сусідів і глибокі спогади про панування Москви спонукають волонтерів у Європі докладати багато зусиль, щоб прихистити й нагодувати тих, хто втікає від війни в Україні. Але масштаб міграційної кризи викликає побоювання, що дуже швидко їхні країни будуть переповнені.

Представники Європейського Союзу заявляють, що кількість біженців з України може сягнути 5 мільйонів осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість біженців з України сягнула 2,8 мільйонаЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: