25.10.2024
Телеканал NTD

Замість меблів — бронежилети: фабрика у Запоріжжі

Замість меблів — бронежилети: фабрика у Запоріжжі

Фабрика з виробництва садових меблів у Запоріжжі перепрофілювалася. Тепер вона виготовляє бронежилети та протитанкові їжаки. [Ганна,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Фабрика з виробництва садових меблів у Запоріжжі перепрофілювалася. Тепер вона виготовляє бронежилети та протитанкові їжаки.

[Ганна, працівниця фабрики]:
«До війни ми тут шили мирні гойдалки для саду, матраци, намети, москітні сітки, а тепер — бронежилети».

Працівники підприємства за підтримки волонтерів планують за найближчі два тижні виготовити близько 600 бронежилетів. Для цього переробляють автомобільні запчастини, які вже пішли на брухт.

[Едуард, працівник фабрики]:
«Сталь завтовшки 8–9 мм для бронежилетів у принципі витримує автоматну кулю. Випробувано. Усе це пристріляно й перевірено».

Запоріжжя — важливий перевалковий пункт. Сюди прибуло вже близько 35 тисяч осіб, яким удалося вибратися з оточеного Маріуполя. Запорожці кажуть, що тримати оборону готові.

[Василь Бушаров, волонтер]:
«25-й день війни. За цей час ми в ​​Запоріжжі організували близько 1000 людей для того, щоб чинити опір наступу ворога. Ми шиємо бронежилети, шиємо розвантажні жилети, робимо бронепластини, захисні їжаки, збираємо пісок та захищаємо місто. Запоріжжя чинить опір. І нехай це стане прикладом для всієї України».

Запоріжжя теж зазнає обстрілів. 18-го березня унаслідок російських ударів загинули 9 осіб, дістали поранення 17.
Коротке посилання на цю сторінку:

Замість меблів — бронежилети: фабрика у ЗапоріжжіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧим пригощатимуть гостей «Оскара»100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНирки — у центрі нової кризи в НепаліАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: