25.05.2024
Телеканал NTD

Удар Росії по Яворівському полігону наблизив війну до кордону з країнами НАТО

Удар Росії по Яворівському полігону наблизив війну до кордону з країнами НАТО

У неділю, 13 березня, о 6 годині ранку російські літаки випустили близько 30 ракет по Яворівському..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У неділю, 13 березня, о 6 годині ранку російські літаки випустили близько 30 ракет по Яворівському полігону, що на Львівщині. Як наслідок, загинуло 35 осіб, 134 дістали поранення. Про це заявив голова Львівської військової обладміністрації Максим Козицький.

Поранених українських бійців доставили до лікарні. Нині на території військової частини розбирають завали. Скільки серед постраждалих військовиків, а скільки цивільних наразі з’ясовують.

Яворівський полігон розташований за 25 км від українсько-польського кордону та приблизно за 30 км від Львова. Це важливий центр співпраці між Україною та країнами НАТО. Там розташований Міжнародний центр миротворчості та безпеки, який використовували для спільних навчань ЗСУ з іноземними військами. У НАТО заявили, що на момент обстрілу їхніх представників на об’єкті не було.

Атака на Яворівський військовий полігон стала найзахіднішою ціллю, яку було вражено за 18 днів масштабного вторгнення Росії на територію України. Наближення воєнних дій до кордону з Польщею в багатьох викликає занепокоєння.

[Олександр, військовик ЗСУ]:
«Ракети почали падати за 10 км від кордону з Євросоюзом. Завтра вони можуть упасти за 10 км по той бік кордону — на території Польщі, де зараз перебувають наші дружини та діти. Я хочу закликати всю Європу: “Рятуйте себе, рятуйте нас, бо завтра буде пізно”».

Водночас Велика Британія заявила, що цей інцидент свідчить про значну ескалацію конфлікту. А президент США Джо Байден сказав, що НАТО захищатиме кожен дюйм своєї землі, якщо російська агресія перекинеться з України на країни-члени Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, що через Польщу до України надходить військова допомога країн Заходу. Раніше Москва погрожувала спрямувати свої удари на ці вантажі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Удар Росії по Яворівському полігону наблизив війну до кордону з країнами НАТОІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: