19.02.2024
Телеканал NTD

Зелений Мадагаскар через посуху стає червоним

Зелений Мадагаскар через посуху стає червоним

Цей колись зелений та родючий куточок, що на півдні Мадагаскару стає червоним. Чотирирічна посуха й далі..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Цей колись зелений та родючий куточок, що на півдні Мадагаскару стає червоним. Чотирирічна посуха й далі оголює піщаний ґрунт, у якому вже ледве виживають навіть кактуси. Понад мільйон місцевих жителів тепер залежать від гуманітарної допомоги.

У регіоні Андруї працює відділення Всесвітньої продовольчої програми. Сюди приходять по харчі. Тут також оглядають дітей, щоб дізнатися, у кого почалося виснаження.

Жінки з найближчого села пояснюють, чому їм нічого їсти. На цьому полі вітер зламав більшу частину кукурудзи. Те, що залишилося, нищать шкідники.

[Таріра, жителька регіону Андруї]:
«Урожаю не буде. Тому нам нічого їсти, і ми голодуємо».

Проблеми, які призвели до продовольчої кризи, накопичувалися роками. Острів потерпає від збезлісення й забруднення природи. До цього додалася й тривала засуха.

[Соджа Лахімаро Циманділаце, губернатор регіону Андруї]:
«Саме через погіршення стану довкілля почалися ці неприємності, причому не лише в регіоні Андруї, а й на всьому Мадагаскарі. Раніше ми називали Мадагаскар зеленим островом, але зараз, на жаль, він уже червоний».

Тим часом співробітники Всесвітньої продовольчої програми кажуть, що найгірше вже позаду. Завдяки допомозі гуманітарних організацій кількість дітей, які голодують, зменшилася з 30 до 5 відсотків.

Водночас ВПП не лише постачає харчі, а й будує зрошувальні канали, а також відновлює ліси. Фермерам дають можливість застрахуватися на випадок утрати врожаю.

Але на Мадагаскарі й нині багато бідняків, а в сільських районах люди й узагалі живуть у крайніх злиднях. Водночас чисельність населення зростає. До того ж експерти кажуть, що посуха тут посилиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зелений Мадагаскар через посуху стає червонимМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У Франції під час протестів фермерів загинула жінкаКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: