25.10.2024
Телеканал NTD

Швейна фабрика у Львові безплатно працює для армії

Швейна фабрика у Львові безплатно працює для армії

Фабрику у Львові переобладнали, і тепер вона замість жіночого одягу шиє українські прапори. Їх використовують, щоби..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Фабрику у Львові переобладнали, і тепер вона замість жіночого одягу шиє українські прапори. Їх використовують, щоби покривати загиблих на війні військовиків. Власниця підприємства Любов каже, що з початку бойових дій одразу почала допомагати армії. Але прийняти нову реальність було непросто.

[Любов Савчин, підприємниця]:
«Першого дня був шок. Це в голові не вкладається ні в кого з нас і сьогодні. Якби не бачили й не чули цього всього, то просто не можна було б уявити цих жахів, які зараз відбуваються. Ми не мали жодного вихідного за цей час. Знаєте, як ми сказали? “Це злість, це впертість, і ми це зробимо”».

Сьогодні на фабриці працюють друзі та знайомі жінки, а також біженці з інших регіонів України. Усі роблять це безплатно.

Любов уже не вперше відгукується на заклик про допомогу. 2014 року, під час бойових дій на Донбасі, вона шила для українських захисників балаклави та аптечки. Каже, що має намір відстоювати свою свободу до кінця.

[Любов Савчин, підприємниця]:

«Я одна з українців, не жертва, не потерпіла. Ми повинні боротися. Це, певно, у нас генетично закладено давно. Моя мама розпочинала своє життя з дитинства у воєнні часи. Тепер їй 82 роки, і вона мусить ще раз це пережити».

Коротке посилання на цю сторінку:

Швейна фабрика у Львові безплатно працює для арміїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ Кенії люди гинуть від повенейНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: