29.05.2024
Телеканал NTD

Як скакові коні можуть змінити професію

Як скакові коні можуть змінити професію

Скакових коней, які вийшли на пенсію, можна навчити іншій професії. Вони стануть чудовими тваринами-терапевтами. Такого висновку..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Скакових коней, які вийшли на пенсію, можна навчити іншій професії. Вони стануть чудовими тваринами-терапевтами. Такого висновку дійшли дослідники Бристольського університету.

Тепер одна благодійна організація хоче розробити стандарт для відбору й навчання коней, що спиратиметься на наукові дані.

[Джоанна Гокенгал, ветеринар]:
«З’являється дедалі більше свідчень про користь коней як терапевтів для людей. Сподіваюся, що цей проєкт справді покаже, що ці тварини зможуть мати неймовірну другу кар’єру».

Спілкування з кіньми добре впливає на ветеранів війни, дітей-інвалідів, а також тих, хто має психічне захворювання.

Водночас кар’єра скакового коня триває від двох до десяти років. А живуть чистокровні скакуни загалом 25–30 років. Тож це дослідження може стати визначальним для їхнього подальшого життя.

[Гелен Шарп, співробітниця благодійної організації]:
«Ви здивуєтеся, коли дізнаєтесь, скільки чистокровних коней просто не знають, що робити на звичайному лузі. Їм доводиться звикати до такого життя».

Програма дослідження коней триватиме три роки. Після цього сподіваються розробити міжнародні стандарти щодо зміни кінських професій.

Щороку понад 7000 скакунів закінчують свою кар’єру у Великій Британії. Багато з них ідуть в інші види спорту, пов’язані зі стрибками. Але також багатьох коней присипляють чи відправляють на скотобійню.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як скакові коні можуть змінити професіюПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: