26.09.2024
Телеканал NTD

Устати на ноги: 15-річна сирійка мріє одужати від травми війни

Устати на ноги: 15-річна сирійка мріє одужати від травми війни

Газаль Джбулі мріяла стати олімпійською гімнасткою. Але трагічний випадок 2015 року поставив на цих планах хрест...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Газаль Джбулі мріяла стати олімпійською гімнасткою.

Але трагічний випадок 2015 року поставив на цих планах хрест. Під час бою в Східній Гуті між сирійськими урядовими військами й повстанцями в її дім влучив снаряд.

Їй було лише 7 років. Через заподіяні травми вона більше не змогла ходити.

[Газаль Джбулі, сирійка]:
«Я почула свист. Нічого не відчула. Щось просто впало, і я вже не могла бачити через пил і воду, бо снаряд влучив у цистерну з водою. Я більше нічого не бачила. Упала на землю й озиралася на всі боки».

Газаль доправили до лікарні, де їй зробили три операції з видалення уламків із нирки, руки та кишківника.

Але від четвертої операції з видалення осколка з хребта довелося відмовитись, бо дівчина була надто малою. Відтоді вона прикута до інвалідного візка.

З роками завдяки фізіотерапії її стан поліпшився. Але щоб вона змогла ходити, треба ще одна операція. А грошей сім’я не має.

Попри це 15-річна дівчина каже, що сповнена рішучості знову стати на ноги.

[Газаль Джбулі, сирійка]:
«Я не адаптувалася до інвалідного візка й досі його не приймаю. Але я розглядаю його як засіб, який допомагатиме мені, доки я не одужаю».

Десятирічний конфлікт у Сирії, що почався з повстання проти президента Башара аль-Асада, забрав життя понад 350 тисяч осіб. Він спричинив і найбільшу у світі міграційну кризу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Устати на ноги: 15-річна сирійка мріє одужати від травми війниВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуНа Кубі закінчується паливо?Кенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: