26.10.2024
Телеканал NTD

Поєднував непоєднуване: виставка унікальних робіт Кійосая Каванабе відкривається в Лондоні

Поєднував непоєднуване: виставка унікальних робіт Кійосая Каванабе відкривається в Лондоні

Цей грайливий твір Кійосая Каванабе — один із центральних експонатів нової виставки в Королівській академії мистецтв..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цей грайливий твір Кійосая Каванабе — один із центральних експонатів нової виставки в Королівській академії мистецтв у Лондоні.

Кійосай був найпопулярнішим художником Японії наприкінці ХІХ століття.

Він створював роботи найвищого ґатунку для японської еліти.

Але він також писав і жартівливі картини та гравюри, які подобалися бідним верствам населення. І це його виділяло.

[Кото Садамура, кураторка виставки]:
«У мистецтві Кійосая революційним було те, що він об’єднав два різні стилі живопису. У попередній період, у період Токугави, ці два стилі були окремими, їх не можна було змішувати».

Кійосай народився в провінції Сімоса в 1831 році.

Талант до малювання в нього проявився змалку. Перш ніж вступити до школи Кано, ще дитиною навчався в студіях інших художників.

Попри свою традиційну освіту, він захопився популярною формою мистецтва кега. Це сатиричні картини, які вважалися мистецтвом нижчих станів.

[Кото Садамура, кураторка виставки]:
«Кійосай у той час був дуже популярним. Він працював над висококласними картинами, дуже дорогими. Але він також був ілюстратором і дизайнером гравюр, які були доступні й звичайним людям».

Одна з окрас виставки — робота «Вечірка каліграфії й живопису». Кійосай створив її разом із більш як 50-ма художниками. Він зробив фігури й макет, а його колеги-художники й каліграфи завершили більшу частину деталей картини. А якщо придивитися, то можна побачити й самого художника.

Виставка триватиме до 19 червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поєднував непоєднуване: виставка унікальних робіт Кійосая Каванабе відкривається в ЛондоніКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: