20.04.2024
Телеканал NTD

Італійська компанія вже ось як 20 років постачає на орбіту космічну воду

Італійська компанія вже ось як 20 років постачає на орбіту космічну воду

На цю очисну станцію надходить вода з гір, річок, озер та колодязів півночі Італії. Це Турин...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На цю очисну станцію надходить вода з гір, річок, озер та колодязів півночі Італії.

Це Турин. Тутешня компанія щорічно виробляє понад 300 мільйонів кубометрів питної води.

Здебільшого вона йде мешканцям цього міста та 200 довколишніх містечок.

А ще якусь частину вже ось як 20 років відправляють космонавтам на орбіту. Компанія у співпраці з франко-італійською аерокосмічною фірмою постачає воду на Міжнародну космічну станцію.

Але тепер космічні агенції зміщують фокус на Місяць та Марс. І туринська компанія надіється, що вироблятиме воду для тривалих космічних місій.

[Армандо Кваццо, директор науково-дослідного центру]:
«Нам треба вибирати елементи, які не змінюють властивостей води, але дають змогу довго її зберігати. Наші дослідження спрямовані на те, щоб зрозуміти, якими є найкращі доступні методи виробництва води в космосі».

Компанія вперше відправила резервуар з водою на Міжнародну космічну станцію у 2008 році.

А остання місія успішно пройшла у 2014-му. Тоді до космосу відправили три резервуари.

[Донателла Джіакоса, співробітниця компанії]:
«Ми розпочали з двох різних типів води. Один був із дуже низьким вмістом солей, аналогічно американському стандарту, а другий — багатим на мінерали за російськими стандартами».

З десяти літрів земної води виходить лише літр космічної. І її вартість разом із транспортуванням становить коло 50 тисяч євро за літр.

Водночас головна мета космічних агентств — знайти запаси води на Марсі та Місяці, щоб використовувати їх для виробництва питної води та палива.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійська компанія вже ось як 20 років постачає на орбіту космічну водуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Нацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: