29.03.2024
Телеканал NTD

Торнадо пронеслися штатом Айова в США — є загиблі

Торнадо пронеслися штатом Айова в США — є загиблі

Вони валили дерева та стовпи ліній електропередачі, руйнували будинки. Низка торнадо промчала Айовою зі швидкістю до..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Вони валили дерева та стовпи ліній електропередачі, руйнували будинки. Низка торнадо промчала Айовою зі швидкістю до 265 кілометрів за годину. Постраждали центральні райони американського штату.

Цей буревій став найдужчим в Айові за попередні 14 років. Як повідомляє влада, загинуло семеро людей.

Шестеро з них стали жертвами смерчу, що налетів на південно-західні райони міста Де-Мойн у суботу. Серед загиблих — двоє дітей віком до п’яти років. Ще чотири особи постраждало. Зруйновано коло 30 жител.

Ще одна людина загинула приблизно за 90 кілометрів від того місця — в окрузі Лукас. Там теж був торнадо.

Великі грози також завдали шкоди в передмісті Де-Мойна — Норволку та інших регіонах Айови.

Нагадаємо, у 2008 році торнадо вирували на центральних рівнинах США безперервно півтора тижня — їх було 239. Тоді загинуло 13 осіб, зокрема дев’ять — в Айові. Понад 200 дістало тілесних ушкоджень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Торнадо пронеслися штатом Айова в США — є загибліЯк морські леви та чайки протестували в Чилі разом із рибалкамиГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: