20.12.2024
Телеканал NTD

США та Велика Британія відмовляються від російської нафти

США та Велика Британія відмовляються від російської нафти

США оголосили про повну заборону на імпорт російської нафти, газу та вугілля. Про це у вівторок..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

США оголосили про повну заборону на імпорт російської нафти, газу та вугілля. Про це у вівторок заявив президент країни Джо Байден під час пресконференції в Білому домі. Так Вашингтон відповів на воєнні злочини Росії в Україні.

[Джо Байден, президент США]:
«Ми забороняємо весь імпорт російської нафти й газу. Це означає, що російську нафту більше не будуть приймати в портах США, й американський народ завдасть ще одного потужного удару по воєнній машині Путіна».

Сполучені Штати Америки імпортували з Росії в середньому понад 20,4 мільйона барелів нафти та продуктів нафтоперероблення, що становить близько 8 % загального імпорту рідкого палива. Як очікують, ця заборона спричинить різке зростання в країні цін на бензин та газ. Проте Вашингтон готовий піти на такий крок.

Слідом за США від російської нафти відмовилась і Велика Британія. Вона планує припинити імпорт до кінця 2022 року. Про це заявив прем’єр-міністр країни Борис Джонсон.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Ми будемо використовувати всі можливі методи: дипломатичні, гуманітарні та економічні — доки Володимир Путін не зазнає невдачі в цьому катастрофічному заході й Україна знову не стане вільною».

Британія менше залежить від російських енергоносіїв, ніж багато європейських країн. Російський імпорт до країни покриває всього 8 % місцевого попиту. З Росії також надходить 18 % потрібного Сполученому Королівству обсягу дизельного пального.

Водночас перші кроки до зменшення залежності від російського газу зробив і Євросоюз. Він заявив, що планує скоротити попит на дві третини до кінця року.

Нагадаємо, що ЄС імпортує з Росії 40 % природного газу, близько 27 % нафти та 46 % вугілля.
Коротке посилання на цю сторінку:

США та Велика Британія відмовляються від російської нафтиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: