29.12.2024
Телеканал NTD

Відродження Галісії: глушина як стиль життя

Відродження Галісії: глушина як стиль життя

Іспанська Галісія — не найпопулярніший напрямок у туристів чи іноземців, які шукають другий дім. Тут безробіття,..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Іспанська Галісія — не найпопулярніший напрямок у туристів чи іноземців, які шукають другий дім. Тут безробіття, низька народжуваність і здебільшого літнє населення. Сільський регіон малолюдний, і багато молоді виїжджає до великих міст. 3500 сіл Галісії тепер занедбані.

Проте не всі іноземці, які купують власність в Іспанії, шукають сонячних пляжів і п’ятизіркових послуг.

У сестер Б’янки й Сари — британсько-нідерландське коріння. Вони вже мають будинок в Андалусії — на півдні Іспанії. Але дикий північний захід зачарував їх більше. Вони відкрили тут кінний центр.

[Б’янка Крегг, співвласниця кінного центру]:

«Тут вельми спокійно й зелено. Дуже мирна атмосфера, люди. Тому, гадаю, це відмінне місце для відпочинку».

Ще одна причина вибору цього місця — ціна на нерухомість.

[Б’янка Крегг, співвласниця кінного центру]:
«Ні в Англії, ні в Нідерландах не можна купити стільки власності за таку ціну, як тут».

Влада міста Луго створила цифрову платформу, на якій збирає інформацію про занедбані сільські райони й пропонує власність потенційним покупцям. На придбання й відновлення будинків та господарств виділяє гранти. Такі покупці мусять мати дозвіл на постійне проживання в Іспанії.

[Мар Гомес, голова Інституту домоволодіння та землі в Луго]:
«Влада Галісії заохочує купувати власність, щоб люди підтримували її в разі потреби коштом держави, щоб туди їхали й оживили ці райони».

Подружжя Рози й Марка підшуковують сільські будинки тим, хто хоче втекти від міської метушні. І бізнес іде непогано.

[Роза Костойя, рієлтор]:
«Нині завдяки технологіям майже будь-яку роботу можна виконувати з будь-якої точки світу. 75–80 % наших клієнтів — іноземці. Зазвичай вони шукають тихе місце для своєї сім’ї, вони хочуть змінити стиль життя. Також є молоді одружені пари, які хочуть не лише жити тут, а й організувати бізнес».

Ця сім’я також продає збанкрутілі хостели й цілі села під різні проєкти, де людям треба багато місця.

[Марк Адкісон, рієлтор]:
«Іноземці їдуть сюди в пошуках іншого життя. Багатьом набридло харчуватися напівфабрикатами й по дві години їздити на роботу. Також надокучили поїзди й міський стрес».

Коротке посилання на цю сторінку:

Відродження Галісії: глушина як стиль життяУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: