29.12.2024
Телеканал NTD

Юна футболістка в Пакистані надихає однолітків

Юна футболістка в Пакистані надихає однолітків

Пакистанка Мехер, попри юні роки, уже обрала шлях у житті. Вона мріє стати професійною футболісткою. Мехер..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Пакистанка Мехер, попри юні роки, уже обрала шлях у житті. Вона мріє стати професійною футболісткою.

Мехер захопилася футболом у десять років. Тепер щодня тренується на майданчику біля дому в Карачі. Також грає з однолітками на стадіоні. Щоправда, у мусульманському суспільстві її часто не розуміють.

[Мехер Джан Абдул Джаббар, футболістка]:
«Кажуть, що дівчатка мають лише готувати й бути хорошими доньками й хорошими дружинами. Але гадаю, дівчата, які грають у футбол, теж хороші дочки. Дівчатам треба займатися спортом. Це додає їм упевненості».

Юні пакистанці зайнялися футболом, крикетом та іншими іграми завдяки програмі некомерційної організації. Так, грати навчилося вже понад пів мільйона дітей та підлітків.

[Махіра Міянджі, тренер]:
«Вони спілкуються, вчаться терпимості, роботі в команді, лідерству й стають впевненішими в собі».

Мама футболістки рада за неї. Сама ж вона пережила трагедію. 13 років тому чоловік покинув сім’ю, а перед тим облив жінку кислотою.

[Калсум Мохаммад, мама футболістки]:
«Хай люди кажуть, що хочуть. Мені однаково. Після того, що випало на мою долю, я хочу, щоб мої діти, особливо дочки, без страху жили в цьому світі».

Мехер уже досягла успіху у футболі й стала капітаном команди. Крім тренувань, вона ще ходить до школи та піклується про маму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Юна футболістка в Пакистані надихає однолітківСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серця

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: