24.03.2024
Телеканал NTD

Недоступне житло — головне питання перед виборами в Південній Кореї

Недоступне житло — головне питання перед виборами в Південній Кореї

Житель Сеула Лі Дже Хон у 2018 році міг легко купити помешкання. Він має добру кредитну..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Житель Сеула Лі Дже Хон у 2018 році міг легко купити помешкання. Він має добру кредитну історію і працює у великій компанії. Йому б дали кредит на купівлю середньої квартири, яка тоді коштувала коло 500 тисяч доларів.

Але тепер південнокореєць сумнівається, що колись матиме таку змогу. Помешкання в його районі відтоді подорожчали втричі.

[Лі Дже Хон, житель Сеула]:
«Я зробив би все, щоб повернутися в минуле й щось купити. Я не знав, що так станеться. Гадав, що час ще є. Та тепер про це можна забути».

«Де обіцяне доступне житло?» — це запитання було найпопулярнішим перед президентськими виборами, призначеними на 9 березня. Чинний голова держави Мун Чже Ін казав, що знизить ціни на нерухомість і дасть більше альтернатив. Але цього не сталося.

[Чан Сон Вон, колишній держслужбовець]:

«Якби мені не пощастило купити власне житло, не думаю, що ми б народили другу дитину. Можливо, відклали б ці плани».

Тепер багато хто голосуватиме за суперника Мун Чже Іна — експрокурора Юн Сок Йоля. Той обіцяє знизити податки й привабити інвестиції.

Мун Чже Ін, навпаки, підвищував податки й посилював кредитні правила для елітної нерухомості. Але це було на руку лише тим, хто скуповує житло в боржників.

[Чан Сон Вон, колишній держслужбовець]:
«З одного боку я радий, що маю дім, а з іншого мені шкода інших людей мого віку. Тепер їм потрібен значно більший початковий внесок».

Середня ціна квартири в Сеулі за п’ять років зросла більш ніж удвічі й зараз перевищує мільйон доларів США. Якщо зіставити з доходом населення, то житло в південнокорейській столиці тепер менш доступне, ніж у Нью-Йорку, Токіо чи Сінгапурі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Недоступне житло — головне питання перед виборами в Південній КореїЯку країну визнали найщасливішоюШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: