23.07.2024
Телеканал NTD

Індонезійка вісім років ходить у джунглі й годує гібонів

Індонезійка вісім років ходить у джунглі й годує гібонів

За допомогою мотузки й хиткої конструкції індонезійка Тіні підіймає відро з бананами. Тут же до нього..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

За допомогою мотузки й хиткої конструкції індонезійка Тіні підіймає відро з бананами. Тут же до нього спускається сріблястий гібон. Такий ритуал тут проходить уже вісім років.

Жінка на свої гроші підгодовує рідкісних мавп, щоб допомогти їм вижити.

[Тіні Касмаваті, жителька Яви]:
«Для мене велика честь про них дбати. Не так багато людей хочуть чи можуть це робити».

2014 року Тіні познайомилася зі студенткою з Нідерландів. Та приїхала на острів Ява вивчати гібонів. Завдяки їй індонезійка дізналася, що на її батьківщині ці тварини зникають. Їх залишилося щонайбільше 4000.

Відтоді жінка щодня годує шістьох сріблястих гібонів.

[Будіхарто, зоозахисник]:
«У цих джунглях залишилося лише одне місце площею три гектари, де водяться гібони. Там мало їжі, і вони ходили по неї до села. Потім Тіні взялася їх годувати. Це дуже важливо».

Спочатку індонезійці допомагали сестра й дядько. Та зараз вони вже померли, а сама жінка майже осліпла. Утім, Тіні й далі приходить до своїх друзів.

[Тіні Касмаваті, жителька Яви]:
«Щоразу, коли мені сумно, я приходжу сюди й з ними розмовляю. Мабуть, вони мене не розуміють. А може, і розуміють, просто відповісти не можуть».

Тіні мріє викупити землю, де живуть її підопічні. Так вона хоче захистити їх від браконьєрів та вирубування лісу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індонезійка вісім років ходить у джунглі й годує гібонівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Фестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: