16.11.2024
Телеканал NTD

Мами-школярки Уганди повертаються за парти

Мами-школярки Уганди повертаються за парти

Маргарет здається цілком зрілою жінкою. Але їй лише 17 років. Вона скористалася обідом у школі, щоб..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Маргарет здається цілком зрілою жінкою. Але їй лише 17 років. Вона скористалася обідом у школі, щоб забігти додому й трохи побути зі своєю дитиною.

Тепер в Уганди до шкіл можуть повернутися молоді дівчата, які покинули заняття через вагітність. А таких у країні тисячі.

[Маргарет, молода мама]:
«Я знаю, що припустилася помилки, коли народила в юному віці. Та вирішила продовжити навчання. Сподіваюся, Бог подарує мені ліпше майбутнє, і я зможу подбати про дитину».

Загалом в Уганді відбувається сплеск підліткової вагітності. Він розпочався на тлі пандемії. Школи країни два роки не працювали через карантин. Це найдовший термін у світі.

Як повідомляють в ООН, із січня по вересень 2021 року в Уганді зареєстрували 290 тисяч вагітностей серед дівчат-підлітків.

Тепер за новими правилами школи зобов’язані приймати їх після того, як вони народять. У разі відмови можна скаржитися владі.

Утім, у суспільстві не всі це підтримують. Уганда –- християнська консервативна країна. Тут ранню вагітність осуджують.

[Вільям Джеймс Ссебаггала, пастор]:
«Якщо такі дівчатка повертаються до школи, якщо їм кажуть, що можна повертатися навіть після того, як вони завагітніли, тоді повністю відкидається моральне питання».

В Уганді церква має великий вплив на освіту. Утім, Маргарет не сумує. Вона повертається до уроків і сподівається колись стати медсестрою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мами-школярки Уганди повертаються за партиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: