08.06.2024
Телеканал NTD

Перший концерт після реставрації відбувся в театрі Мосульського університету

Перший концерт після реставрації відбувся в театрі Мосульського університету

Музика повернулася до Мосула. Більш як 1000 глядачів завітала на церемонію відкриття театру Мосульського університету. Він..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Музика повернулася до Мосула. Більш як 1000 глядачів завітала на церемонію відкриття театру Мосульського університету. Він відкрився після реконструкції, яка тривала кілька років. Будівля дуже постраждала в проміжку з 2014 по 17 рік, коли місто контролювало угруповання «Ісламська держава».

На відкритті грав оркестр, у якому були й жителі Мосула, зокрема студентів університету. Оркестр створили у 2020 році.

[Мохаммед Махмуд, диригент оркестру]:
«Чудово, що музика звучить у тому місці, яке спочатку було зруйноване, а тепер його оживили жителі міста».

Проєкт допомагала фінансувати ООН та Німеччина.

[Кусай Камалуддін, ректор Мосульського університету]:
«Цей театр стояв зруйнований. Він був у руїнах лише три роки тому. Ніхто не очікував, що цей університет знову працюватиме».

Театр Мосульського університету займає площу понад три тисячі квадратних метрів і стоїть на території університетського містечка. Він може вмістити коло 1000 глядачів.

[Асмаа аль-Раві, організатор концерту]:
«Це єдиний театр у Мосулі, який повністю обладнаний та готовий до проведення концертів і музичних виступів. Більшість учасників оркестру — студенти Мосульського університету. Вони щодня проходять повз цей театр. Чудово, що саме їм дозволили дати перший після реставрації концерт».

Коротке посилання на цю сторінку:

Перший концерт після реставрації відбувся в театрі Мосульського університетуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраБалабан — душа музичної культури АзербайджануУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: