08.07.2024
Телеканал NTD

Навколо Капітолія зводять паркан і чекають на конвой далекобійників

Навколо Капітолія зводять паркан і чекають на конвой далекобійників

Капітолій — будівлю Конгресу США — обносять парканом. Так американська столиця готується до приїзду далекобійників. Слідом..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Капітолій — будівлю Конгресу США — обносять парканом. Так американська столиця готується до приїзду далекобійників. Слідом за Канадою тут теж сформувався конвой із фур і вантажівок. Наразі він їде до Вашингтона.

Водії, як і в Канаді, виражають протест проти примусових карантинних заходів, таких як вакцинація, носіння масок і так далі. Кажуть, що їм не до вподоби порушення їхніх свобод, а не самі щеплення.

Загалом і в Канаді, і в США такі протести мирні. Але американські законодавці хочуть зробити все, щоб мати змогу спокійно працювати.

Попереднього разу такий паркан тут поставили після подій 6 січня 2021 року. Тоді під час виступу експрезидента Дональда Трампа група людей проникла до Капітолія. Усе це відбувалося на тлі протестів мільйонів американців проти результатів президентських виборів.

Паркан прибрали лише торік у липні.

Нагадаємо, що конвой далекобійників вирушив із Каліфорнії наприкінці лютого. Водії хочуть перетнути США із заходу на схід і доїхати до Вашингтона.

Зараз у колоні понад 20 великих вантажівок, до яких також приєдналося приблизно 50 пікапів та будинків на колесах.

Вони назвали себе «Народний конвой».

У зв’язку з протестом Пентагон уже відправив сотні військовослужбовців Національної гвардії і тактичних транспортних засобів допомагати на дорожніх постах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Навколо Капітолія зводять паркан і чекають на конвой далекобійників100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: