26.09.2024
Телеканал NTD

Чому мімозу вважають скарбом Французької Рив’єри

Чому мімозу вважають скарбом Французької Рив'єри

Золотою мімозою називають у Франції ці жовті квіти акації сріблястої. Збирати її в дикій природі заборонено...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Золотою мімозою називають у Франції ці жовті квіти акації сріблястої. Збирати її в дикій природі заборонено. Тож сім’я Рено вже 90 років вирощує власні дерева. Плантації площею 300 гектарів розкинулися на пагорбах Французької Рив’єри.

[Фаб’єн Рено, власник плантації]:
«Мімоза — особлива квітка. Вона є символом сонячної Французької Рив’єри, що на півдні країни. У цієї квітки дуже сильний аромат. І мімозу добре знають на півночі Європи, бо вона нагадує про сонце та приносить тепло Лазурового берега».

На плантаціях росте три сорти мімозових. Це дає змогу збирати квіти із середини грудня до середини березня. Їх постачають на ринки всієї Франції. А в місті Мандельйо-ла-Напуль щороку проводять присвячений мімозі фестиваль. Щоправда, цього року через COVID його скасували.

[П’єр-Луїс Рукарі, директор туристичного бюро]:
«Але до нас уже кілька тижнів приїжджають туристи, щоби погуляти пагорбами, усипаними мімозою».

Квіти постачають і на парфумерні фабрики, наприклад до Грасу. Тут роблять духи, мило та іншу косметику із запахом мімози.

[Ліза Галльяно, працівниця парфумерної фабрики]:
«Якщо додати есенцію мімози, то аромат вийде квітковим, свіжим, але з легкими трав’яними й деревними нотками. Він відрізнятиметься від інших квіткових ароматів. Тому мімозу вважають унікальною».

Процес виготовлення парфумів має безліч етапів. Інгредієнти замочують, а потім фільтрують. Концентрати змішують зі спиртом і залишають на кілька тижнів для дозрівання. Після цього рідину фільтрують і розливають у флакони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому мімозу вважають скарбом Французької Рив’єриСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Десятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: