29.01.2024
Телеканал NTD

Рідкісний колір, розмір та огранювання: за скільки продадуть блакитний діамант

Рідкісний колір, розмір та огранювання: за скільки продадуть блакитний діамант

Це «Блакитний Куллінан» — найбільший блакитний діамант, який будь-коли виставляли на аукціон. Він також один із..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це «Блакитний Куллінан» — найбільший блакитний діамант, який будь-коли виставляли на аукціон. Він також один із найбільших у світі. Рідкісний камінь видобули торік на руднику Куллінан, що в Південній Африці.

Гемологічний інститут США надав діаманту найвищу категорію за бездоганну чистоту. Колір каменя визначили як яскраво-блакитний фантазійний.

[Френк Еверетт, працівник аукціонного дому]:
«Його достоїнство — це рідкісність. Він рідкісний через розмір — важить понад 15 каратів. Яскраво-синій колір — усередині бездоганний. І в нього дуже рідкісне ступеневе огранювання, для якого треба винятково рівномірно насичений колір».

2014 року на аукціоні пішов із молотка блакитний «Діамант Зоуї» за 32,6 мільйона доларів. Він важить коло десяти каратів.

Через рік на торгах продали «Блакитний місяць Жозефіни» за 48,4 мільйона доларів. Це була найвища ціна за діамант, будь-коли куплений на аукціоні. Вага каменя — 12 каратів.

[Френк Еверетт, працівник аукціонного дому]:
«Ми розраховуємо продати цей діамант більш як за 48 мільйонів доларів. Це помістить його в той же ціновий діапазон (що й попередні камені). Але він більший за інші діаманти, тому ціна буде ще вищою».

«Блакитний Куллінан» виставлять на торги у квітні в Гонконзі. Аукціоністи припускають, що охочих купити його буде чимало. Діаманти, особливо блакитні, на ринку коштовностей зараз мають великий попит.

Блакитний колір зумовлений наявністю бору. Такі алмази видобувають лише в кількох місцях, тому вони такі рідкісні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний колір, розмір та огранювання: за скільки продадуть блакитний діамантРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеїБлакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в ЯпоніїПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій Британії100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщиниМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: